Fikabröd

Vetebullar

Ta del av våra goda vetebullar i olika former och smaker! Våra vetebröd är goda och saftiga med rik smak av kardemumma.

Vetelängder & Vetekransar

Prova våra goda vetelängder och vetekransar med olika fyllningar och smaker! Vår saftiga vetebröd med rik smak av kardemumma passar perfekt som fika för ett större sällskap.

Wienerbröd

Wienerbröd är söta frasiga fikabröd. Dem får sin karaktär genom att man kavlar in margarin i degen lager för lager. I ett väl utfört wienerbröd ska man kunna räkna antalen lager av bröd/margarinkavlingar i brödet.

Vi gör wienerbröd i dem mest traditionella formerna till helt egna populära kakor. Fyllningarna och garneringarna varierar från bröd till bröd.

Karlsbaderbröd

Det sägs att karlsbaderbröd med sin härkomst från Karlsbad uppmärksammades mest av sin gulaktiga färg. Den färgen hade brödet fått av vattnet i staden som pga en oxidering blivit gulfärgat!

Därefter har olika former av karlsbaderbröd spridit sig över landet. Hos oss, som hos många, är det är ett vetebröd som är lite lättare och luftigare än en traditionell vetedeg.

Gräddknyten

Med osötad deg och kavlade som wienerbrödet är våra gräddknyten ett gott alternativ för dig som gillar att hålla nere det söta lite grann. Vi har två gräddknyten, en som heter gräddknyten som är fylld med mandelmassa & äppelmos och får därifrån lite sött. Den andra kallar vi helt enkelt för sockerfritt knyte och är fyllt med sockerfri hallonsylt.

Dem kallas för gräddknyten för att degen främst är bakad på grädde snarare än mjölk.

- Släta Bullar
- Kanelknyten
- Kanelbullar
- Vaniljbullar
- Blåbärsbullar
- Äppelknyten
- Päronrutor

- Slät kardemummalängd
- Kanellängd
- Vaniljlängd
- Blåbärskrans
- Mandellängd
- Mandelkrans
- Butterkaka

- Wiener 8:or
- Danska Wienerbröd
- Wienerkammar
- Glasswienerbröd
- Wienerlängd
- Wienerkrans
- Dajmkaka

- Kalsbadergifflar
- Karlsbaderfrestelser

- Gräddknyten
- Sockerfria Knyten